Uw brandverzekering op maat

Wat vroeger een standaard polis was, is de brandverzekering nu een ruime basispolis waaraan u een aantal aanvullende dekkingen kunt toevoegen naar gelang uw eigen situatie en wensen. Zo hoeft u niet extra te betalen als u op een appartement woont en geen tuin heeft of geen zonnepanelen op uw dak heeft.

De basispolis: brand, elektriciteitsschade, waterschade, glasbraak, ontdooiing, bodemsanering, ontploffing, vandalisme of inbraakschade, aanrijding, natuurramp, storm en hagel, sneeuw- en ijsdruk, burgerlijke aansprakelijkheid gebouw, aanslagen en conflicten, rook- en roetschade en bijstand.

Optionele dekkingen:

  1. Diefstal: elke dag worden in België meer dan 170 inbraken gepleegd in woningen. Bescherm uw bezittingen in uw woning, studentenverblijf en in het kastje van de sportzaal.
  2. Tuin: een mooie tuin is een jarenlange investering. Een storm kan ernstige schade aanrichten aan uw meubelen, serre, materieel, planten, fietsen, … Met de optie tuin geniet u van een optimale dekking.
  3. Zwembad: meer en meer mensen bezitten  een zwembad of hebben een jacuzzi aangeschaft. Met de optie zwembad beschermt u uw zwembad, zwemvijver, jacuzzi, de meubels, … Ook het verlies van water uit uw installatie is gedekt of de vervuiling van het water door overstroming.
  4. Gestald voertuig: uw voertuig gaat mee de brand in of wordt op de oprit getroffen door hagelbollen. Hiermee dekken we uw auto, motor, caravan, motorboot, jetski tegen deze gevaren.
  5. Business: als zelfstandige bewaart u bedrijfsgoederen, koopwaar, uitrusting, … in de woning.
  6. Rechtsbijstand: recupereert de schade door derden. Vb.: u heeft scheuren in een gemene muur door verbouwingswerken van uw buurman.
  7. De ALL RISK polis: dekking voor alle materiële schade aan de woning voor zover ze te wijten is aan een plotselinge en niet te voorziene omstandigheid.
  8. Bijstand: wij regelen bij ernstige schade een hotel, een hersteller, een loodgieter, een schrijnwerker,  tijdelijke oppas,…

Het te verzekeren kapitaal van een woning hangt af van het aantal plaatsen. Dit plaatsenstelsel is een gemakkelijke manier van schatten. Indien het correct wordt toegepast, dan geven de meeste maatschappijen een onbeperkte dekking. Het is dus van uiterst belang dat de correcte informatie wordt doorgegeven.

 

Brandverzekering op maat