Waarom een aanvullende hospitalisatieverzekering?

U geniet via uw werkgever van een collectieve hospitalisatieverzekering. Heeft u er al eens bij stil gestaan wat er gebeurd wanneer u de onderneming verlaat (pensioen, verandering van werk,…) of uw werkgever de polis stopzet of wijzigt? Uiteraard wil u verder verzekerd blijven maar kan dit?
Door de Wet Verwilghen is de individuele voortzetting een recht. Dit betekend dat de verzekeraar van de collectieve hospitalisatieverzekering u de kans moet geven om uw dekking individueel verder te zetten wanneer u dit wenst.  Geen probleem dus, … maar met dit recht alleen bent u niet gevrijwaard van de premieschok die u mogelijk te wachten staat.
Aanvullende hospitalisatieverzekering - verzeker uw toekomst
Premies van een groepsverzekering liggen immers lager dan de individuele premies. Bovendien stappen de meeste mensen pas uit een groepsverzekering op hun pensioenleeftijd, een moment waarop zij meer kans hebben op medische problemen.  Bovendien daalt hun inkomen en op dat moment en wordt de premie berekend op de dan bereikte leeftijd, wat vaak resulteert in onbetaalbare premies.

Plan VISION, de oplossing

Plan Vision is een wachtpolis, waarmee u uw leeftijd en instappremie van een individuele hospitalisatiepolis nu al kan bevriezen. Daardoor betaalt u aanzienlijk minder premie wanneer u uit de groepspolis stapt en bent u zeker van één van de beste polissen van de markt, zelfs indien uw gezondheidstoestand intussen is gewijzigd.

Rekenvoorbeeld

Een 41 jarige man neemt een plan Vision als aanvullende hospitalisatieverzekering. Hij betaald hiervoor 17,49€ per maand.
Dit doet hij 24 jaar lang (tot zijn 65 jaar) want dan gaat hij met pensioen. In totaal heeft hij dus 5037,12€ betaald. Hierdoor is zijn premie bij de individuele voortzetting slechts 46,25€ op maandbasis in plaats van 99,27€ (premie indien geen plan horizon).
Een man wordt gemiddeld 81 jaar. Zonder plan horizon zou hij dus 20.489,33€ betaald hebben op 81 jarige leeftijd voor zijn hospitalisatieverzekering.
Met het plan Vision betaald hij nu 9.546€ vanaf zijn pensioen tot zijn 81 jarige leeftijd.

In totaal heeft hij dus 5.326,94€ voordeel gedaan. (20.489,33 – 9.546 – 5.037,12)

Heeft u vragen?