Om onze dienstverlening sneller en gemakkelijker te maken, bieden we het elektronisch tekenen aan.  Hierdoor bespaart u tijd en geld.  U hoeft zich niet meer te verplaatsen naar de post, postzegels kleven en briefomslagen te kopen.  Alleen een identiteitskaartlezer heeft u nodig.  Heeft u er geen, geen probleem, u krijgt er gratis één ter beschikking.

Het is zelfs gemakkelijker dan u denkt.  U hoeft geen IT-specialist te zijn.  Wij helpen u door de procedure:

Voorbereidende software

Om uw identiteitskaart uit te lezen hebben we een programma nodig die uw kaart leest en die uw gegevens kan visualiseren. Deze software is gratis te verkrijgen via de website van de overheid en dient éénmalig te worden geïnstalleerd op uw computer. Indien u deze software reeds hebt staan op uw PC kan u deze stap volledig overslaan, en gaat u onmiddellijk naar documenten handtekenen.

Installatie van de lees software:

Stap 1: klik op deze beveiligde link : https://eid.belgium.be/nl

Een nieuw tabblad opent zich.

Stap 2: klik op de groene knop Gratis download. Een nieuw venster opent zich.

Stap 3: klik op Accepteren en downloaden in het nieuwe venster.

Links onderaan ziet u het programma “belgium_eid-quick installer.exe” downloaden. Wanneer het programma niet automatisch opent dan klikt u met de rechtermuisknop op het icoontje en selecteert u openen in het menu.  Een nieuw venster opent zich.

Stap 4: klik op installeren.

Stap 5: klik op volgende.

Als u uw ID kaartlezer hebt aangesloten aan uw PC kan je hem nu reeds testen.

 

Installatie van de software om te visualiseren:

Stap 1: klik op deze beveiligde link: https://eid.belgium.be/nl

Stap 2: klik op de witte knop Gratis download eID viewer.  Een nieuw scherm opent zich.

Stap 3: klik op Accepteren en downloaden in het nieuwe venster.

Links onderaan ziet u het programma “belgium_eid_viewer_installer.exe” downloaden. Wanneer het programma niet automatisch opent dan klikt u met de rechtermuisknop op het icoontje en selecteert u openen in het menu.  Een nieuw venster opent zich.

Stap 4: klik op installeren.

Stap 5: klik op volgende.

Op uw bureaublad zal je een icoontje “eID Viewer” zien verschijnen.  Als je daarop dubbelklikt zal het programma automatisch openen.  Hiermee kan je de gegevens die op je ID kaart staan gaan visualiseren, uitprinten, PIN code wijzigen, certificaten installeren,…

 

 

Uw polissen ondertekenen met uw ID kaart

Indien de software op uw PC staat kan je onmiddellijk beginnen met deze stap.  Sluit uw kaartlezer aan, steek uw ID kaart in de lezer.  De bijhorende code van uw ID kaart houdt u bij de hand.

Stap 1: U kreeg van ons een email met daarin een link.  Als u de link opent (CTRL +klik) start uw browser op en gaat u naar een beveiligde site waar u uw polis kunt tekenen. De naam van de link begint met https:// easysign.zetes.be …

Stap 2: U gaat naar de plaats in het document waar u uw handtekening moet plaatsen.  Dit is aangeduid met een geel vakje.

Stap 3: U klikt op ondertekenen.

Stap 4: u geeft uw PIN code in (code van uw ID kaart).

Stap 5: Indien alles correct is gebeurd, dan ziet u de melding Succesvol ondertekend. Klik op EXIT.

 

 

Mocht dit toch niet lukken, laat het ons weten.  Wij zullen u door de procedure begeleiden of komen dit dan eens voordoen.

 

TIP: met uw ID lezer en ID kaart kan u ook op alle sites van de overheid uw persoonlijk dossier gaan raadplegen.  Belastingen.vlaanderen.be, tax on web, …. zijn dergelijke sites.