Lekke fietsband of lege accu? Pechverhelping is jouw redder in nood!
10 mei 2021
Iedereen die ooit al eens met een lekke fietsband of een lege accu van een elektrische fiets aan de kant van de weg heeft gestaan, weet dat er weinig vervelendere situaties bestaan dan dat. Wat doe je? Wie bel je op? Wie schiet je ter hulp? In veel gevallen zal je niet onmiddellijk geholpen worden en zullen je problemen niet onmiddellijk opgelost kunnen worden.
Juist daarom, om bovenstaande situaties te vermijden werd de pechverhelping voor de fiets in het leven geroepen. Deze module, pechverhelping of fietsbijstand, kan bovenop een fietsverzekering genomen worden. De fietsbijstand geldt bovendien niet alleen voor de fiets. Meestal geldt deze ook voor andere tweewielers zoals een scooter.
Indien je van plan bent om een fietsbijstand af te sluiten, check je best even de verschillende voorwaarden. In veel gevallen heb je recht op pechverhelping als het pechgeval zich voordoet, tenminste 1 kilometer van de woonplaats. Meestal wordt er ter plekke geprobeerd om de band te stoppen of de accu op te laden. Indien dat niet mogelijk is, wordt je meestal naar een bestemming naar keuze gebracht. Verder kan je elke dag van de week en 24 uur per dag beroep doen op de fietsbijstand.
Merk wel op dat de fietsbijstand meestal een aparte optie is bij de fietsverzekering. Het is dus niet omdat je een verzekering hebt voor je fiets, dat je daarom ook standaard pechverhelping hebt.
De aankoop van een elektrische fiets of een koersfiets is een dure aangelegenheid. Daarom willen mensen niet alleen deze inverstering zo goed mogelijk beschermen, ze willen ook tijdens het gebruik ervan kunnen genieten van pechverhelping.
Heb jij onlangs ook geïnvesteerd in een nieuwe fiets of wil je gewoonweg altijd kunnen rekenen op bijstand? Vraag dan bij je makelaar de opties na voor een fietsbijstand.