Is meer sporten één van je goede voornemens in 2022? Bereid je zó voor!
03 januari 2022
Niet enkel de coronakilo’s, maar ook de extra kilootjes van uitgebreide feestmaaltijden blijven aan je lichaam hangen. Vermits sporten hiervoor de uitgelezen oplossing is, kan dit meteen één van je voornemens zijn. Of dit nu in groepsverband of alleen is, dat maakt helemaal geen verschil, zolang je je maar goed in je vel voelt. Wist je dat er zoiets bestaat als een sportverzekering? Aha, we spitten dit even uit.
Verzekering voor amateursporters
Eens je aan het lopen bent of een ambitieuze padelslag uitvoert, kan een ongeluk wel eens snel voorvallen. Je struikelt en breekt een been of je slaat (per ongeluk?) je racket in twee. Wat nu?! Idealiter is iedere persoon aangesloten bij een ziekenfonds en wordt die beschermd door een hospitalisatieverzekering. Maar helaas, dekken deze meestal niet alle kosten én is dit een kortemijngebeuren. Vandaar dat sommige verzekeraars zich specifiek toewerpen op een sportverzekering. Indien deze in het gamma aanwezig is, dekt deze de schade die jij als amateursporter tijdens een training, kampioenschap of wedstrijd aanricht. Zowel medische als materiële schade van jou en de betrokken persoon worden hierdoor gedekt.
Maar… wat zonder sportverzekering?
Er is natuurlijk ook een andere mogelijkheid om met een gerust hart te kunnen sporten, dankzij de BA familiale verzekering en ongevallenverzekering. Zijn deze verplicht? Neen, maar voornemens zijn dat ook niet. Én toch maken we ze ieder jaar opnieuw!
● Hoe helpt een familiale verzekering? Deze verzekering beschermt zowel jou als het hele gezin, van zodra jij de veroorzaker bent van de aangerichte schade. Concreet betekent dit dat als je tijdens het sporten een ongeluk veroorzaakt, de schade gedekt wordt door je verzekeraar. Het gaat over sporten in de brede zin van het woord, waaronder ook een jetskiritje thuishoort!
● Hoe helpt een ongevallenverzekering? Alle ongevallen die niet gerelateerd zijn aan je werk of school, worden gedekt door een ongevallenverzekering. Denk hierbij aan een ongeval in huis, maar dus ook aan ongevallen tijdens het sporten. Het voordelige hieraan is dat een ongevallenverzekering je beschermt op lange termijn, waardoor jouw financiële kosten niet hoog oplopen bij blijvende invaliditeit. Integendeel, je ontvangt een vergoeding op basis van je ongeschiktheidsgraad.
Nu je dat weet, zijn uitvluchten om niet te gaan sporten, niet meer aan de orde, toch?