Een reis rond de wereld in de paasvakantie? Verzeker je plannen!
28 maart 2022
Trek je er in de paasvakantie samen met je gezin op uit? Groot gelijk! Regelmatig ontsnappen aan de dagelijkse drukte is goed voor onze mentale gezondheid. Maak je met de auto een trip naar de Ardennen? Of staat de vlucht gepland richting Italië? Deze verzekeringen kunnen je eender waar helpen. Je weet maar nooit dat je met je auto in panne valt of je bagage zoek raakt op de luchthaven. Nooit uitgaan van het ergste, maar ook niet in het wildeweg vertrekken. Balans is altijd goed, net zoals enkele verzekeringsopties!
Op reis met een reisverzekering
Een onbekende plek verkennen is altijd spannend. Je ontdekt nieuwe locaties, eet plaatselijke delicatessen en leert er omgaan met de cultuur van een land. Dat brengt natuurlijk ook veel onwetendheid met zich mee aangezien een vreemd land volledig nieuw is. Of toch meestal. Om zowel je metgezellen als jezelf te beschermen tegen schade die je kan oplopen op reis, kan een reisverzekering wonderen doen. Verder liggen er ook verschillende opties voor jou in het verlengde:
● Een bagageverzekering, deze dekt de schade bij verlies of diefstal van je bagage.
● Een reisongevallenverzekering, dekt de schade bij blijvende letsels of overlijden.
● Een annuleringsverzekering, dekt de kosten indien je reis on hold wordt gezet of niet doorgaat.
Op reis met het gezin
Zodra je met meerdere personen op reis vertrekt, is er gegarandeerd meer leute maar is er ook meer kans op een ongeluk. We maken het even concreet. Stel dat je met het gezin een fietstocht plant en één van jullie tegen een auto rijdt. Stel dat je in een B&B verblijft en één van je kinderen tegen een kader botst die direct daarna op de grond belandt. Stel dat je hond ook van de partij is en deze een andere toerist bijt. Een familiale verzekering biedt in al deze gevallen zowel je gezin als jezelf bescherming én dekt zodus de kosten aan diegenen die hierin betrokken werden.
Al kan ook één van je gezinsleden zelf een blessure of ziekte oplopen, zoals een gebroken been of buitenlands virus dat je overvalt. In dat geval dekt een hospitalisatieverzekering de medische kosten.
Op reis met de auto
Dat een autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid verplicht is, dat wist je al. Die mag je dus zeker niet vergeten eens je de auto instapt richting andere oorden! Maar… welke verzekeringen zijn niét verplicht én toch ook nuttig?
● Een omniumverzekering, deze dekt de kosten bij schade aan je auto.
● Een rechtsbijstandsverzekering, geeft je juridisch advies en bijstand bij geschillen.
● Een bestuurdersverzekering, vergoedt lichamelijke letsels bij jou als bestuurder.
● Pechverhelping en bijstand geeft jou overal ter wereld bijstand van zodra je autopech hebt.
Met deze opties kan je met een gerust hart op reis vertrekken. Beter nog, je zal er samen met je gezin de tijd van je leven beleven!