Pukkelpop, Alcatraz, Dranouter, Tomorrowland en Rock Werchter. Na een noodgedwongen sabbatjaar in 2020 kreeg de festivalzomer van 2021 terug groen licht. Sommige onder hun jarenlange vertrouwd format, andere met een aangepast concept. Hoe dan ook, iedereen die deze zomer terug een festival wil meepikken, heeft geluk! Zijn jouw kinderen of jijzelf van plan om jullie terug op de festivalweide te wagen? Vergeet dan niet om de voorwaarden van je ticket goed te bekijken en je te beschermen tegen ongevallen.

Op de festivalweide

De sfeer op een festival is vaak uitgelaten, en zeker dit jaar, nu iedereen een jaar amusement moet inhalen, zit de kans er dik in dat er ambiance in overvloed zal zijn. Uiteraard bestaat dan ook de kans dat het dan eens kan mislopen. Denk maar aan een elleboogstoot, per ongeluk in de dansende menigte, of een val tijdens het crowdsurfen. Indien je op spoed beland en je een nachtje moet blijven dan komt je hospitalisatieverzekering tussen en vergoedt deze ook de kosten voor eventuele nazorg.

Wees wel gewaarschuwd dat sommige festivals roekeloze daden zoals crowdsurfen verbieden. Indien je dit toch doet, valt en medische hulp nodig hebt, zal je zelf moeten opdraaien voor de kosten van je verzorging.

Ook belangrijk om te weten is dat je verzekeraar je dekking kan weigeren als blijkt dat je schade hebt geleden door dronkenschap of alcoholintoxicatie. We geven je dus de boodschap mee om te genieten van het festival, maar te drinken met mate.

Festival in het buitenland

Of je nu specifiek naar het buitenland gaat deze zomer om er een festival bij te wonen of je toevallig op een festival terechtkomt tijdens je reis, check altijd vooraf de voorwaarden van je hospitalisatieverzekering. Belangrijk hierbij is om na te gaan of deze ook medische zorg in het buitenland dekt.

Do’s & don’ts

Tot slot geven we je graag nog wat extra advies mee om veilig te kunnen genieten van een zonnige festivaldag.

3 do’s volgens je makelaar:

  1. Ga met het openbaar vervoer naar het festival. Zo vermijd je problemen zoals schade aan je wagen en raak je veilig thuis. Ook als je een glaasje gedronken hebt.
  2. Wees voorbereid op het weer. Bij regenweer zorg je best voor waterdichte schoenen want op een festivalweide kan het nogal modderig worden. Voorspellen ze zonnig weer? Denk er dan aan om je goed in te smeren en een pet te dagen. Regelmatige hydratatie onder de vorm van een flesje water is zeker en vast ook een goed idee.
  3. Denk eraan om oordoppen mee te nemen naar het festival om je oren te beschermen tegen de loeiharde decibels. Ben je ze vergeten? Vraag dan eens na bij de bar of aan de EHBO-tent. De kans is groot dat je ergens oordoppen zal kunnen verkrijgen.

3 don’ts volgens je makelaar:

  1. Ben je ergens gaan zitten of liep je ergens tegenaan en heb je een wondje of letsel? Wacht dan niet tot de dag erna om dit te verzorgen en naar de dokter te gaan. Loop onmiddellijk eens voorbij de EHBO-post voor de nodige verzorging.
  2. Logeer je op de camping? Wees dan voorzichtig en alert met het kookvuurtje. Plaats het vuurtje altijd op een vlakke ondergrond en zorg dat je steeds water in de buurt hebt om te blussen. Kook nooit binnen in een tent en zorg dat de persoon die kookt, voldoende nuchter is.
  3. Neem zo weinig mogelijk waardevolle spullen mee. Draag deze altijd bij je om diefstal te voorkomen want ook op festivals lopen mensen rond met verkeerde bedoelingen.

Wij wensen al onze klanten die deze zomer een festival meepikken, een schitterende en veilige ervaring toe!